Wanneer weet je of jouw interieur af is?


Jouw interieur is af als jij je fijn voelt. Als je werkelijk thuis komt in je huis. Maar wat als je dat gevoel niet krijgt? Of als je het echt zeker wilt weten?

KLM Business by Hella Jongerius

Eindpunt bepalen voor je verbouwing

Door vooraf te bepalen wat je einddoel wordt, weet je zeker wanneer je project af is. Als ik een opdracht heb, zorg ik dat er aan het einde een “boodschappenlijstje” ligt zodat je zelf kunt woonwinkelen. Ik kom tot dat boodschappenlijstje in een aantal stappen.

  1. Sfeer bepalen. Ik begin vaak met 1 sfeerbeeld en werk dat uit tot een moodboard.
  2. Materialen en kleuren bepalen: Als je goed kijkt naar je moodboard zie je welke welke materialen en kleuren passen bij de sfeer die je wilt bereiken. Je ziet wellicht ook welke vormen je wil gebruiken.
  3. Afmetingen bepalen: Op je moodboard en materialenboard zie je ook al of je wilt gaan voor grote gebaren of kleine details. Toch helpt het je om in de ruimte, bijvoorbeeld met afplaktape, te bepalen welke afmeting je grote meubels mogen hebben.

Je ruimte is klaar als je alles key-elements -de grote meubels, maar ook de wandbekleding- hebt geplaatst die passen in je moodboard, materialenboard en je afmetingen. Heb je alles? Dan is je ruimte klaar. Nu kun je gaan decoreren.

 

Eindpunt achteraf bepalen

Als je vooraf niet alle stappen hebt gezet die ik net beschreef, dan kom je een hoop vragen tegen tijdens je verbouwing of het inrichten van je ruimte. Dat kan een manier zijn die voor jou werkt. Hoe bepaal je dan of je klaar bent? Er is een moment waarop elke aanpassing die je doet een negatief effect heeft op het eindresultaat, om dat punt te bepalen moet je erg goed naar jezelf luisteren. Vraag jezelf af:

  1. Wat heb ik echt nodig wat ik nu nog niet heb?
  2. Kan ik alles doen wat ik wil en alles opruimen?
  3. Zijn dit de kleuren, is het de stijl en zijn het de vormen die voor mij werken?

Geel! - the Joy of Coming Home

Omgeving

Vergeet niet dat de omgeving waar jouw huis in staat ook meetelt in je gevoel tevreden te zijn over je huis. Het is nogal wat om te onderkennen dat je beter kunt verhuizen dan verbouwen. Toch kan het zijn dat je de buurt verkeerd inschatte voordat je naar dit huis verhuisde of dat er een nieuwbouwproject aan de overkant van de straat is waardoor je je minder prettig voelt. Onderkennen dat het invloed heeft en actie ondernemen in plaats van klagen is ook voor jezelf het prettigst op zo’n moment.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *