Stedentrip: København


Kleine Zeemeermin Kopenhagen - the Joy of Coming HomeHet was een samenloop van uiteenlopende omstandigheden die ons een paar dagen in Kopenhagen bracht, met als hoogste doel om te genieten. Manlief zette zijn eerste stapjes in de stad, ik bracht mijn vierde bezoek. Dat die bezoeken nog uiteenlopender zijn dat de redenen die we hadden om nu hier te zijn, maakte dat ik voor de vierde keer naar de kleine zeemeermin keek, maar juist door herhaling ook zag hoe de stad verandert. Kopenhagen blijft voor mij de stad van details, kleuren, lekker eten en een niet te omschrijven gevoel. Alsof er een zucht van verlichting door me heen gaat.

Tivoli Kopenhagen - the Joy of Coming Home Hans Christiaan Andersen in Kopenhagen - The Joy of Coming Home Het vliegverkeer liep op vrijdag wat vertraging op door mist in de ochtend, waardoor wij ruim na etenstijd voet zetten op Deense bodem. Maar voor we konden eten, zochten we met wat gezonde spanning onze slaapplaats voor de komende vier nachten. We boekten een kamer via Wimdu. De vorige keer dat we dat deden, boekten we met zeven personen en dus een heel appartement. Nu kwamen we te ‘logeren’ bij een gezin. We kwamen binnen in een appartement uit 1868, op de vierde verdieping en uitkijkend over de Sankt, Vesterbro aan onze voeten. De gastheer vertelde wat we moesten weten, maar ik was een béétje afgeleid. Hier stond ik. In een oer-Deens huishouden. Geen stylist van een woonblad die alles even rechtzet, geen nieuw verfje op de muur, geen photoshop. Dit was echt. Een samenraapsel van meubels, met her en der een klassieker, waar de tijd stil stond en alles kraakte. Het klopte op een onverwachte en zorgeloze manier.

Kopenhagen - the Joy of Coming HomeCopenhagen - the Joy of Coming HomeDe Halloweenlampjes in Tivoli, de parken in herfstkleuren, het kneuterige kastellet, de kleine zeemeermin, heerlijk eten bij Summersko en andere restaurants, bandjes in Huset in Magstraede, wandelen door Christiania, de locaties van de tv-serie Borgen, de moderne architectuur in Ørestad, het oude centrum van Malmö, het Danks Architectuur Centrum, het Danks Design Centrum, de nieuwste trends in Nørrebro en meerdere interieurwinkels. We zagen het allemaal. Genoten. Snoven het op. Teren op de gewonnen inspiratie.

Danks Design Center Copenhagen - the Joy of Coming HomeOrestad Copenhagen - the Joy of Coming HomeEn natuurlijk bezocht ik mijn favoriete Scandinavische kledingwinkel in Malmö: Indiska.

Indiska - the Joy of Coming Home

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *