Planten doen goed!


Staat in de lijst met jouw weekendplannen standaard een bezoekje aan je eigen kas of moestuin? Hebben jouw planten namen en praten ze soms zelfs terug? Krijg je elk jaar week nieuwe planten voor je verjaardag? Dan heb jij een plantverslaving!

 

Zo erg is het bij mij niet (ontkenningsfase), maar ik heb wel een grote voorkeur voor planten in een interieur. Liefst grote planten, in uitgesproken vormen, die niet te veel water nodig hebben. Dat laatste vooral omdat het mij lukt ook de planten die ‘niet dood kunnen’ dood te laten gaan. Aan de andere kant lukt het me wel stekjes uit te laten groeien tot grote planten en afgeschreven planten een mooi plekje te geven.

 

Blijf lezen om erachter te komen waarom je nooit te veel planten hebt!

Trust Your Blood

Kleur!

Vooral in lichte, minimalistische interieurs zijn planten de perfecte manier om kleur toe te voegen in je huis. Bovendien raken planten, in tegenstelling tot felle kleuren op de muur, nooit uit de mode. Als je toch uitgekeken bent, zijn ze makkelijk te verwisselen voor een nieuw exemplaar, bijvoorbeeld via het plantenasiel.

 

Hoogte!

Tafel, stoelen, bank dressoir en een bed. Dat is ongeveer wat in je huis staat toch? Is het je wel eens opgevallen dat alles dezelfde hoogte heeft? Je trekt je oog omhoog door een schilderij op de muur, een motief op het behang of… een grote plant. Is zo’n boom te duur? Kies dan voor een hangplant of een plant op een (eigen) plank.

Makers Eye

Luchtkwaliteit!

Er is veel te lezen over het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis door kamerplanten. Er zijn lijstjes met de planten die dat het beste doen, maar die verschillen onderling. Hoeveel planten precies nodig zijn, is ook nog niet duidelijk voor me. Maar schaden doet het niet! En een betere kwaliteit van de lucht, zorgt dat je hersenen beter werken en je rustiger slaapt.

My Skandinavian Home

 

Beeld gevonden via: 1. Trust Your Blood. 2. Makers Eye. 3. My Skandinavian Home

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *