Personal Shopper


Het project dat inmiddels beter bekend staat als ‘de eerste opdracht’ vordert gestaag. Ik blader, lees, knip, teken en fotografeer. Bij ieder goed artikel, iedere perfecte tekeningen en iedere mooie foto weet ik weer waarom ik dit ben gaan doen. Het is heerlijk.

Een fijne bijkomstigheid die tijdens de opleiding nog niet zo sterk naar voren kwam, maar nu overduidelijk is, is dat er gewinkeld mag worden. Weliswaar voor de opdrachtgever, maar dat maakt het struinen alleen maar leuker. En nee, mijn eigen portemonnee blijft niet dicht, we gaan zeker ‘onnodige’ dingen mee naar huis.

Kok Wooncenter AmersfoortKok Wooncenter AmersfoortIn het kader van de opdracht bezocht ik bijvoorbeeld Kok Wooncenter in Amersfoort. De winkel beslaat een groot oppervlak dat logisch verdeeld is in verschillende thema’s en een winkel met accessoires. De kelderverdieping is mijn favoriet, met de flottere labels als Basix4Living, Moooi en Muuto. Helemaal fijn is het goede kleurgebruik in de voorbeeldopstellingen. Helder en duidelijk, precies wat je nodig hebt om volmondig ‘ja’ te zeggen. Of ‘nee’.Leolux Designcenter UtrechtLeolux Designcenter UtrechtLeolux presenteerde vorige week haar nieuwe model Oscar. Ik heb Oscar in een ruim twee uur durende ontmoeting leren kennen als strak, maar knuffelig. Hij kan tegen een stootje en trekt weer bij als je op hem bent geploft na een dag werken of een boswandeling. Daarnaast is Oscar zeer flexibel doordat hij in allerlei vormen, stoffen en pootjes gestoken kan worden zonder zijn charme te verliezen. Klinkt ideaal toch? Er is een dingetje dat je moet weten voor jullie elkaar ontmoeten: Oscar is het buitenbeentje in de Leolux-familie.

Het shoppen, gecombineerd met de Elle Decoration-beurs in de Toonkamer, bracht veel inspiratie en een aantal concrete keuzes. Erg constructief en leerzaam. Leuk dus.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *