Perfectionisme of thuiskomen?


Begin december zijn we moe na een maand klussen tussen het werken door en kijken hoe het appartement dat al jaren geen kwast meer zag, iets wordt waar we kunnen wonen. Vloerbalken zijn vervangen. Een cv-installatie vervangt de gaskachel. De keuken is gesloopt en gebouwd. Het glasvezel is van de muren en het stukwerk er op. De muren die te slecht waren om te blijven staan zijn opnieuw opgebouwd. En we zijn verhuisd.

Monstera tegen grijze muur

We waren toe aan een weekend rust, ruimte en pret. Kou, zon en Sinterklaas. In ons appartement Vlissingen.

Afgelopen september kregen we de sleutel. Het startsein om binnen een weekend van deze 62m2 een thuis te maken waar we ons alle 4 op ons gemak voelen, weinig onderhoud nodig heeft en altijd voor ons klaar staat. Het is gelukt en ik leerde een waardevolle les.

 

Voor het kleine muurtje in de woonkamer kochten we het behang Jungle Fever van Graham & Brown uit de Elle Collection. Voor de klussende man die de muur ging stuken een haalbare klus en voor mij een mooie manier om groen in huis te hebben dat zonder water kan. Allebei blij!

behang Jungle Fever van Graham & Brown uit de Elle Collection

Totdat manlief ineens een whats app-bericht stuurde met “het zit er op, maar ik denk dat ik het toch verkeerd om plakte”. Heel, heel even wist ik niet wat ik moest zeggen. Haal het er maar weer af? Ik koop nog een rol en we doen het samen opnieuw?

 

Ik koos voor “maar ziet het er tof uit?”

 

Natuurlijk heb ik een beeld voor me van de perfecte woning. Natuurlijk zie ik het gekke elke keer als ik binnenstap. Maar het bederft ons plezier in huis niet en de sfeer in de kamer is precies zoals ik wilde. Eigenlijk is het zelfs best grappig.

 

Dit is geen pleidooi voor het laconieker inrichten van je thuis. Het is een pleidooi om te zorgen dat je een huis hebt waarin je thuis komt en waarin je kunt lachen om de kleine dingen (die de visite niet eens opvalt). Ik zette  mijn perfectionisme even aan de kant.

 

We zochten een huis waar we zonder omkijken 3 weekenden per maand een hoop lol kunnen beleven. Met de kluswoning in Utrecht in mijn achterhoofd, een stapel knutselrubber en plakband waarvan in niet weet wat het is op de tafel voor me en kijkend naar de omgekeerde jungle, kan ik volmondig zeggen dat het gelukt is

 

Beeld: enkel eigen foto’s.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *