Museum Oud Amelisweerd


Museum Oud Amelisweerd. Het is er officieel nog niet eens, maar opent al regelmatig haar deuren. Elke keer heel eventjes, om een klein deel te laten zien. En dat maakt het leuk.

De eerste keer, ongeveer een jaar geleden, was het casco gerenoveerd. De rondleiding door de nog niet gerenoveerde kamers met het mooiste behang in allerlei lagen, liet de ‘ voor’ situatie zijn. Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe een landhuis zo in verval kan raken, maar toch nog zo mooi kan blijven.

Als het museum straks echt open is, herbergt het op de begane grond de gerenoveerde kamers met Hollands en Chinees behang. Op de eerste verdieping zal het nieuwe Armando museum haar plek vinden. Begin mei bezochten we al een kleine tijdelijke tentoonstelling met enkele werken als voorproefje. De zolderverdieping is gereserveerd voor een informatiecentrum over het landhuis en de landerijen er omheen.

Het afgelopen weekend waren de deuren weer heel even open. Voor een tussentijds kijkje in de vorderingen van de restauratie van het Chinees behang. Uiteraard zag ik wat er al gebeurd was, keek ik uitgebreid naar het behang en luisterde naar de goede uitleg. Maar er waren ook wat details die opvielen, van die dingen die je pas ziet als je ergens een paar keer bent geweest. Als je je er een beetje thuis begint te voelen..

Museum Oud AmelisweerdMuseum Oud AmelisweerdMuseum Oud AmelisweerdMuseum Oud AmelisweerdMuseum Oud Amelisweerd

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *