Kasteel De Haar


Kasteel De Haar -- the Joy of Coming HomeHet is werkelijk schandalig, ik geef het toe. In al die jaren dat we in Utrecht wonen, de een nóg langer dan de ander, waren wij nog nooit op kasteel De Haar geweest. Tot gisteren!

Het eerste dat opvalt bij binnenkomst is de typische hand van Pierre Cuypers. En dat is raar in een kasteel… Even later blijken ook warm en koud stromend water, elektriciteit en andere moderne snufjes onderdeel van de bouw geweest. Herbouw dus, van rond 1900. Als vakantiehuisje voor de baron en zijn vrouw. Tijdens de rondleiding binnen mochten we helaas geen foto’s maken, maar wij hebben een kijkje in de slaapkamers gekregen en die zijn niet door Cuypers ontworpen, maar romantisch ingericht. Wat opviel is dat bijna alle slaapkamers een badgelegenheid (zonder toilet) hebben, als ‘hokje’ in de slaapkamer. In open verbinding met de slaapkamer dus, maar toch afgeschermd. Wat een weelde!

Kasteel De Haar, snelle schets slaapkamer -- the Joy of Coming HomeEen snelle schets bij gebrek aan foto’s.

Ook in dit weer bleek een wandeling door de tuinen de moeite waard, maar we namen ons wel voor om hier terug te komen als alles in bloei staat.

Kasteel De Haar -- the Joy of Coming HomeKasteel De Haar -- the Joy of Coming HomeKasteel De Haar, hertenkamp -- the Joy of Coming HomeKasteel De Haar, kruisvijver -- the Joy of Coming HomeKasteel De Haar, doolhof -- the Joy of Coming Home

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *