Inside Design Amsterdam – dag 3


Het was niet de bedoeling om een derde dag Inside Design te doen, maar het kriebelde. Vandaag was de prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd voor Oostpoort, waar ik natuurlijk bij wilde zijn. Ik stapte al eerder in de trein om toch nog even wat meer mee te pakken. Zoals ik al schreef van Inside Design dit jaar te groot en te verspreid om behapbaar te zijn, maar door een laatste halve dag te nemen heb ik veel mooie dingen kunnen zien.

Mina Abouzahra @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeIk stapte uit de metro bij een uithoek van de route ‘Oude Binnenstad’: in het Joods Historisch Museum vertelde Mina Abouzahra hoe culturen kunnen samensmelten. Haar meubels en kussens hebben twee kanten, de klassieke Berber-geschiedenis en de moderne westerse interieurinvloeden. Zoals zij zelf vertelde staat handwerk tegenover machinewerk, traditie tegenover praktisch gemak, Oosters tegenover Westers en beide kanten komen terug in haar ontwerpen. De verhalenverteller Abdelkader Benali zette dit kracht bij, een prachtig plaatje.

Hay @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeHay @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeHay @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeDe onlangs geopende winkel van het Deense Hay had ik nog niet gezien, maar was onderdeel van de route ‘Leidse Buurt’. Het allerliefst zou ik bijna alles kopen, ook het pand, maar vandaag bleef het bij het schieten van een paar plaatjes.

DIS Studio @ Inside Design Amsterdam - the Joy of Coming HomeDe door DIS Studio ingerichte verdiepen zette me even stil. Voor ik binnenkwam was ik onrustig door alles wat ik dit weekend al gezien had en door het lopen door de stad. Eenmaal binnen viel dat weg. De benedenverdieping met allerlei hoekjes en verhogingen, was heel warm, rustgevend en comfortabel ingericht. Arabische invloeden, natuurlijke kleuren en -niet onbelangrijk- het was leefbaar. Ik ben op de bank gaan zitten om het op me in te laten werken, zo onder de indruk dat iemand kwam vragen of het goed met me ging.

Tjalle en Jasper @ Inside Design Amsterdam - the Joy of Coming HomeTjalle en Jasper @ Inside Design Amsterdam - the Joy of Coming HomeIn de werfkelder Brug9 zag ik werk van onder andere Tjalle & Jasper. Zij gaven een inkijk in het werkproces waardoor bijvoorbeeld deze lamp een verhaal krijgt.

Aan het einde van de dag was het tijd voor de prijsuitreiking van de ontwerpwedstrijd voor Oostpoort 11. Het ontwerp van Studio Nest won: “Rosa, nogmaals van harte gefeliciteerd!” Alle ontwerpen zij nu te zien op de website van Oostpoort. Voor degene die hebben gestemd: Dank je wel!!Studio Nest @ Inside Design Amsterdam - the Joy of Coming Home

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *