Inside Design Amsterdam – dag 2


Dag 2 begon met een heerlijk, knus ontbijtje in onze kamer. De indrukken van de eerste dag had ik verwerkt en het vooruitzicht om vandaag samen door de stad te stappen -en mijn ontwerp te bekijken- was veelbelovend.

Rond de B&B: route ‘De Oude Pijp’

Duikelman @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming Home

Gezien bij Duikelman

Manlief haalde zijn toegangsbandje op terwijl ik de winkeltjes die meededen in de buurt van Servio bekeek. De eerste miscommunicatie van de dag was daar: volgens het programmaboekje zijn de openingstijden van 10 tot 18 uur, deze winkels openen echter pas om 11 uur de deuren.

Gisteren bleek al dat een aantal participerende winkels geen speciale inrichting, actie, installatie of iets anders anders-dan-anders hadden. Vandaag bleken wederom aankondigingen niet correct: niks te zien, geen dj, geen drankje, geen workshop. En dat terwijl je het route boekje pas krijgt als je het entreebewijs laat scannen. Voorbereiden kan niet, zelfs niet op basis van deels verkeerde informatie. Dat maakt het geheel verrassend, de ene keer positief en de andere keer teleurstellend.

Tot zo ver de kritische noot.

Een klein stukje van de route ‘De Jordaan’

Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeBij Fair+Fair

Lensvelt @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeLensvelt @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeLensvelt

Ons doel van vandaag was het lopen van de route ‘De 9 straatjes’. Dat is niet helemaal gelukt, de route is simpelweg te lang voor een zaterdagmiddag, maar we zijn een heel eind gekomen, hebben een grote diversiteit aan dingen gezien en zijn voldaan in de trein gestapt.

the frozen fountain @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeThe Frozen Foutain

Andaz Amsterdam @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeAndaz Amsterdam door Marcel Wanders

Brunklaus @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeNicolette Brunklaus in Prinsheerlijk Antiques

Urban Spa in Kunstcentrum Looiersgracht @ Inside Design Amsterdan 2013  - the Joy of Coming HomeDe accessoires bij Urban Spa in Kunstcentrum Looiersgracht

En last but not least… bracht manlief zijn stem uit op een van de vijf ontwerpen voor Oostpoort en keek ik of er nog genoeg visitekaartjes lagen. Vandaag liep de toestroom al beter dan gisteren, de panelen waren anders neergezet waardoor het geheel toegankelijker was en ik lag niet op kop in de tussenstand.

Oostpoort @ IDA2013 - the Joy of Coming Home

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *