Ikea catalogus 2015


We kunnen er niet omheen. Iedereen -toch?- heeft de afgelopen week de nieuwste catalogus van Ikea ontvangen. Heb je hem ook al uit?

Ikea stuurde vooraf het een bericht naar insiders over de trends die zij zagen in de samenleving en hoe die vertaald zijn naar de collectie die we in de catalogus kunnen zijn. De kritische kijker zag dat het blank grenen in combinatie met groen is gebleven, maar de vergrijsde kleuren uit de catalogus 2014 zijn vervangen door knallende kleuren. Er is nog meer dan eerder ruimte voor creativiteit, de do it yourself tips hebben een prominentere layout en vragen meer creativiteit van de klant (geef toe, dat ben jij!).

De PS Collectie duikt op de trends die ook te zien waren op de beurzen. Zo is er een hoekstoel met hoge leuning en veel kussens, een secretaire en worden sporttoestellen als meubel geïntroduceerd.

Ikea gaat zelfs mee in de trend om een foto te plaatsen met een racefiets in de gang en een gitaarspelende man op de leuning van de bank (pagina 112).

Ikea Catalogus 2015 - the Joy of Coming Home Ikea Catalogus 2015 - the Joy of Coming HomeIkea Catalogus 2015 - the Joy of Coming HomeIkea Catalogus 2015 - the Joy of Coming Home Alle afbeeldingen zijn foto’s van de Ikea Catalogus 2015.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *