Het leuke van kleur


Regenboon Italië - the Joy of Coming HomeKleuradvies geven is misschien wel het leukste gedeelte van mijn werk als interieurontwerper. Natuurlijk is het maken van een kloppend totaalplaatje het allerleukst, maar de basis is altijd een samenspel van kleuren en licht.

Een kleur heeft veel effect. Of het nu een groot vlak is of een kleinere accenten, het toevoegen van een kleur in huis bepaalt de sfeer. Het bepaalt dus hoe jij je voelt in de gekleurde kamer, maar ook hoe bezoek zich voelt in jouw huis.

Vraag is dus welke sfeer je in je kamer, of in je huis, wilt. Dat is het thuisgevoel. Want dat willen we toch allemaal? Is dat gezellig en uitnodigend? Rustig? Opgeruimd? Jouw kasteel? Een knus nestje?

Daarna een ‘technische’ vraag: hoe valt het licht in de kamer? Een kamer met een raam op het zuiden heeft een hele andere lichtkleur dan een kamer op het noorden. Het heeft invloed invloed op de hoeveelheid lampen die je nodig hebt in de winter, maar het heeft ook effect op de kleur. Rood is niet in ieder licht even rood, en dat geldt voor iedere kleur.

En de laatste vraag: van welke kleuren wordt jij vrolijk en aan welke kleuren heb je een hekel. Dat is niet zwart-wit. Ik wilde nooit groen in huis, anders dan planten, totdat ik dit huis kocht en een groen behang uit de jaren ’60 het enige was wat op de muur in de eetkamer en keuken kon.
Toch zal ik nooit een kleur adviseren die niet aansluit op jouw wensen. Ik laat je graag praten en samen werken we naar het gewenste resultaat. Mijn uitdaging is om je ondanks het gesprek en de samenwerking te verrassen met een passend kleuradvies waar jij enthousiast van wordt.

Terras Cinque Terre - the Joy of Coming Home

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *