Het Kabinet


KabinetGisteren bezocht ik woonwinkel Het Kabinet in Bunnik. Ik hou wel van woonwarenhuizen met cliché slogans en een ‘zo zie je alles’-route. Het was precies wat ik nodig had: verstand op nul en toch mooie dingen zien.

Het Kabinet

Viel dát even tegen. Alles is flexibel: stoffen, hout, hoogtes, frames, bezorgen en monteren. Ieder voorwerp dat verkocht wordt, komt met opties. Het duizelt me. In mijn zoektocht naar blauwe eetkamerstoelen met een buizenframe waar je op kunt natafelen zonder rugpijn, wilde ik blauwe eetkamerstoelen met een buizenframe waar je op kunt natafelen zonder rugpijn zien. Ik kreeg stoel Marietje met uit te kiezen frame, meer dan 100 mogelijke stoffen om mee te laten bekleden en…

Het Kabinet

Maar dan is er halverwege gelukkig een koffiepunt. Mét powerpointpresentatie die iets te snel voorbij trekt en niet goed leesbaar is door de lichtinval. Alle flexibiliteit wordt uitgelegd met symbolen en foto’s. Ondersteund door de slogan ‘Durf te combineren’. Twee sheets later staat er ‘Een huis vol souvenirs en herinneringen’. Dat die souvenirs hier te koop zijn laten de daaropvolgende foto’s zien.

Kabinet

Het is ongetwijfeld goed bedoeld, maar het concept is even niet aan mij besteed. Totdat ik dé stoel zie. Ik vraag alle stofstalen er bij. Maak foto’s. Vraag de prijs. En loop blij verder door de rest van de winkel.

Kabinetkabinet stofstalen

Wat ik mee naar huis neem is de wetenschap dat ik de kwaliteiten van deze winkel niet altijd op prijs zal stellen, een nieuwe tas van A3-formaat en het verlangen snel in een bootje te zitten.

Kabinet tas A3Kabinet bootje

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *