Hallo Visite!


De kerstversiering komt in Nederland steeds eerder van zolder. Al voor Sinterklaas zijn pakjes uitgedeeld heeft, hangt verlichting in de straten -vaak ook functioneel in deze donkere dagen- en zie ik een kerstboom in een enkele woonkamer staan.

 

Begin jij net als ik pas over kerst na te denken als Sinterklaas weg is? Het eten, de activiteiten, de visite etc… Die puzzelstukjes vallen de komende tijd wel op z’n plek. Ik start met het versieren van het (nieuwe) huis zodat ik de visite trots kan ontvangen. Doe je mee?

Ruim je hal op - 3 tips voor kerst in huis

Ruim je hal op!

De hal wordt vaak vergeten, maar is wel de eerste indruk die jouw huis geeft aan de postbode die je pakje komt brengen en aan je visite. Bij ons wordt de hal gekleurd zoals de rest van het huis en de planken op de vloer lopen door naar de keuken en slaapkamer die in het verlengde liggen. Zo is de hal onderdeel van het huis en kom je niet alleen zelf thuis zodra je de deur opent, maar krijgt ook je visite een leuke eerste indruk.

Kijk deze maand daarom eens kritisch naar je voordeur en de hal? Kan die nog een likje verf gebruiken? Je hebt nu nog even de tijd! En als je het aan wilt kleden voor kerst, denk dan aan een krans op de voordeur -dat kan ook in de stad- en sfeerverlichting of wierook in de hal.

Is er ruimte aan de kapstok? Ruim voordat de visite komt je eigen jassen, tassen en dassen op om te zorgen dat er ruimte is voor de spullen van je gasten.

Mooie tafel - 3 tips voor kerst in huis

Toilet en badkamer op orde?

Het is onvermijdelijk. Ook jouw gasten maken gebruik van je toilet. Als ze blijven logeren zelfs van je badkamer. Schrik je? Ga dan snel aan de slag, want je kunt nog meer dan genoeg doen om jouw gasten op hun gemak te laten voelen.

Pak vochtplekken en schimmel nu aan! Met de juiste schoonmaakmiddelen is het snel weg. Heb je meer tijd? Pak dan een kwast en kies voor een frisse kleur of zorg dat de restanten van die ene lekkage verdwijnen. Heb je nog meer tijd? Fris dan ook je voegen op. Je hoeft echt niet opnieuw te tegelen om het gevoel van een nieuwe badkamer te krijgen.

Vergeet een paar dagen van te voren niet te zorgen voor voldoende toiletpapier, zeep en handdoeken. Voorkom dat mensen gaan zoeken en stuiten op de jassen en dassen die je zorgvuldig in de kast propte.

Mooie tafel - 3 tips voor kerst in huis

De opwaardering van je woonkamer

Je woonkamer is de plek waar jouw gasten de meeste tijd doorbrengen. Het is ook de kamer waar jij de meeste aandacht aan de inrichting gaf. Niks meer aan doen! Behalve dan wat kerstversiering ophangen.

Kies voor 1 stijl. Een stijl die past bij je inrichting en binnen jouw comfort zone ligt. Kies daarna voor 2 hoofdkleuren, bijvoorbeeld klassiek voor rood en groen of zilver en wit. Dat is het vriendelijkst voor het oog, voor jouw stressniveau en voor je agenda en portemonnee.

De praktische dingen om te doen zijn het vastplakken van je kleed op de drukste looproutes om struikelen met volle glazen rode wijn te voorkomen. Zorgen voor een ruime plek voor glazen, servies, eten en drinken. En het naar beneden draaien van de thermostaat, het wordt vast warm genoeg.

Kerstboom - 3 tips voor kerst in huis

Je huis is er klaar voor!

Nu nog de recepten, de uitnodigingen, de juiste kleding, de boodschappen… Zet hem op!

Beeld gevonden via: 1. Eigen foto, winter 2012. 2. My Little Box. 3. Christmastree Decorating Idea. 4. Draumesider. 5. Lovely Life.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *