Groen. Want het is lente.


Groen/Green - the Joy of Coming HomeEen groen interieur. Denk jij dan als eerste aan milieubewust, duurzaamheid, recycling en geitenwollen sokken? Lees dan even verder.

Groen is -als we het over verf hebben*- een secondaire kleur, een mengeling van blauw en geel. De kleur staat voor leven en een nieuw begin, maar ook voor hoop en vertrouwen. Zonder hoop of vertrouwen tenslotte geen nieuw begin, zonder begin geen leven. Het is dé voorjaarskleur.
Â
De verschillende tint groen zijn makkelijk en op veel verschillende manieren te combineren in je interieur. Toch zie ik het bij bijna niemand terug. En eerlijk gezegd… Ik moest ook eerst een drempel over, maar het vinden van geweldig originaliteit behang uit 1968 heeft geholpen.
Â
Groen met veel geen geeft een vrolijke sfeer, leuk voor in de keuken of bij de ontbijttafel. Veel blauw geeft ruimte aan een kamer, bijvoorbeeld in een kleine hal of smalle gang. Donkergroen straalt luxe uit, voor in de woonkamer of grote slaapkamer. Vergrijsd groen geeft rust en -wees eerlijk- dat is erg fijn in de ruimte waar je tijdens of na een lange werkdag zit.
Â
Om je te laten zien wat er mogelijk is, maakte ik een Pinterestbord met de bemoedigende titel Go Green! Als je dan nog steeds twijfelt of er niet uitkomt, help ik je natuurlijk graag!
Â
* Bij het mengen van licht is groen een primaire kleur.

 

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *