Een eigen thuis


Nu mijn eigen huis geen stabiele thuishaven meer is, is het me nog duidelijker hoe wij -of in ieder geval ik en naar wat ik om me heen zie vrouwen meer dan mannen- behoefte heb aan een plekje.
Kinderen doen het. Ze bouwen een knusse hut en vermaken zich de hele middag in een krakkemikkige wigwam of een wasrek met een laken er over. Het gevoel dat je een eigen plekje hebt waar je jezelf kan zijn en niemand je kan raken is belangrijk. Als we ouder worden leren we dat plekje te zoeken in onszelf en hoewel dat heel mooi klinkt, gaat dat een stuk makkelijker als je ook een prettig huis hebt.
Met die gedachte herlas ik Wij uit Bolderburen van Astrid Lindgren. Lisa krijgt voor haar verjaardag een eigen kamer. Iets magisch, helemaal van haar alleen. Het mooiste verjaardagscadeau ooit.

Wij uit Bolderburen / Astrid Lindgren - the Joy of Coming Home

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *