Een dag op excursie


Op 21 september zat ik de hele dag op een landtong in Loosdrecht. Ik had een afspraak in de buurt die niet door bleek te gaan en kon daarom de hele dag genieten op het festivalletje OverMooi dat de provincie Noord-Holland op 6 locaties in de provincie organiseert.

 

In de ochtend werd met kinderen van groep 7 de geschiedenis van de provincie ontdekt. Het was water, er kwamen dijken, daarna een mannetje met de naam Napoleon en als laatste bouwden ze jouw huis. De middag stond in het teken van lezingen over allerlei onderwerpen die raken aan planologie. Als planoloog zat ik op mijn plek. Iets verder weg, met mijn laptop open voor het dagelijkse werk, luisterde ik naar de lezingen.

OverMooi Noord-Holland - -the joy of coming home

 

De laatste lezing over trends zette me aan het denken zoals het hoort. In de openbare ruimte zijn allerlei materialen te gebruiken of te platen die een effect hebben. Zoals het weglokken van ganzen rond Schiphol. En in zelfrijzende auto’s zitten allerlei snufjes.Een 3D-printer op de maan, kan voorwerpen maken uit maanstof en zou een huis bouwen. Cloudbusting, de dimmer op de zon.

 

Lisdodden kunnen gepland worden in het waterrijke Loosdrecht. Ze bieden de recreant de waterervaring, maar zijn ook grondstof voor laminaat. Een toekomstige oplossing voor meerdere doeleinden

 

Hoe zullen we de snufjes uit de auto’s dan terugzien in ons toekomstige huis? In ons mobile home of tiny house? Welke technische mogelijkheden zetten we in? Gaan we wonen zoals in Star Wars? Of Startrek? Ik vergeet steeds welke wat is. Maar voor iemand met een allergie tegen SF, heb ik grote interesse in trendwatching over uiteenlopende onderwerpen.

Ik droom verder…
— Origineel gepubliceerd op Interieur Inspiratie

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *