Designkwartier; een nieuw festival onder de zon 3


Designkwartier is een nieuw designfestival dat gehouden wordt in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Een route langs ongeveer 35 locaties waar tijdelijke exposities te zien zijn en ateliers ingericht zijn, prettig onderbroken door leuke winkels.

“Vers Design van Nederlandse bodem, met primeurs van de design­week in Milaan een maand eerder, vintage lifestyle en in­te­rieur, kunst en slow design­menu’s…”

Met zo’n aankondiging is het jammer dat er ook ontwerpen staan die ik het afgelopen najaar op het Inside Design Festival in Amsterdam zag. Helaas moet ook gezegd worden dat de sfeer daar een stuk beter was, maar -eerlijk is eerlijk- voor een eerste editie, eerste dag en op vrijdagmiddag was het goed. De ruimte hebben om te bewegen en een ontspannen praatje te maken met ontwerpers heeft bovendien voordelen.

“Met slowdesign van Nederlandse bodem, vintage lifestyle, interieur en designmenu’s springt het nieuwe festival Designkwartier Den Haag in op de trend van duurzaamheid en kleinschaligheid in lifestyle en wonen.”

Dat moet gezegd worden: ik zag nog niet eerder zo veel duurzame, bewuste ontwerpen in een middag. Van restjes klei en glazuur die anders weggegooid worden, het zo efficiënt mogelijk gebruiken maken van een houten plaat tot zelf gekweekte aardbeienplantjes om je eigen daktuin in te richten.

Het mooiste idee vond ik bij Nynke Koster. Ze maakt zachte afgietsels van ornamenten en oude deuren. Ze speelt met met het gedeelte dat je herkent -de vormen van de deuren en plateaus- en je verbazing, eerst over de kleuren die niet passen bij afgietsels zoals je ze kent en daarna over het zachte rubberen kussen dat je voelt.

Voor degene onder jullie met kinderen: vergeet Makii nooit meer! Prints voor op de muur of in een lijstje om heel vrolijk van te worden.

Algemener ben ik benieuwd welke impuls dit festival het Zeeheldenkwartier geeft. Want als ik een ding heb gezien gisteren is het dat het een leuke buurt is waar veel verrassende winkels zijn en de sfeer goed is.

Design Kwartier in Zeeheldenkwartier Den Haag - the Joy of Coming Home

Bewaren


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “Designkwartier; een nieuw festival onder de zon

 • mielo

  Hi Eveline! Leuk dat je over het Designkwartier hebt geschreven en dank voor je positieve reactie! Wij hebben erg genoten van het Designkwartier, hopen je een volgende editie weer te kunnen begroeten!
  groet, Mielo

  • Eveline Bericht auteur

   Hoi Mielo,
   Leuk dat je een reactie achterlaat! Jullie ontwerpen trokken direct mijn aandacht en ook toen ik eigenlijk alweer verder gelopen was, heb ik me omgedraaid om nog eens te kijken. Een van jullie ontwerpen gaat mee op de eerstvolgende kraamvisite 🙂
   Tot volgend jaar.
   Eveline