De 5 leukste blogs over Tiny Houses


Tiny Living in Tiny Houses

Het houdt me bezig. Het kleine wonen, wat formeel nog bijna nergens mag, maar waar wel veel initiatieven voor zijn. Drie dingen trekken me aan:

  • Het is een initiatief of trend waarop positief gereageerd wordt, er wordt creatief meegedacht de regels aangepast kunnen worden zonder dat we inboeten op de leefkwaliteit die we in Nederland normaal vinden of overlast veroorzaken aan andere mensen of belangen.
  • Een van de bijkomstigheden is het verwijderen van overbodige ballast. Ik oefen en oefen om het in mijn hoofd zo opgeruimd mogelijk te houden en probeer meer tevreden te zijn met wat ik wel heb. Daarnaast investeren wij liever in belevenissen dan in spullen. Maar dat is soms nog best lastig.
  • Ik ben extreem nieuwsgierig naar alle oplossingen die verzonnen zijn en worden om toch zoveel mogelijk comfort en luxe in een kleine woning te stoppen. Die creativiteit en het loslaten van oude denkpatronen is inspirerend.

Blogs ter inspiratie

Over die laatste twee punten lees ik blogs en mijn favorieten van dit moment wil ik delen.

Building the Tiny House is gericht op de praktische kant. Dit blog geeft tips over het zelf bouwen, de indeling of het voorbereiden op de winter. Soms plaatsen ze een post over de psychologische kant, bijvoorbeeld over de omschakeling van een groot naar een klein huis.

Big Lake, Tiny House is een blog van een echtpaar dat zelf het avontuur aangaat en daar over schrijft. Geen algemene tips, maar persoonlijke ervaringen dus.

My Tiny House NL is de site van Frieda, een Nederlandse schrijfster. Pendelend tussen Amerika en Nederland, op weg naar haar eigen tiny huis. Geschreven in het Nederlands en een mooie beschrijving van haar hele zoektocht. Van idee, via plan, naar uitvoering. En naar een boek!

Tiny House Nederland houdt je via hun blog op de hoogte van de regelgeving, wijzigingen die per gemeente worden doorgevoerd en andere kansen die opkomen. De basis voor de tiny starter in ons eigen land.

Ik kan nu niet anders dan afsluiten met Tiny House Community. Op deze site worden blogs over tiny living verzameld. Een een startpagina voor verhalen over dit onderwerp. Het is afwachten op de titel goed gekozen is en wat de kwaliteit van de foto’s is, maar het zijn allemaal persoonlijke verhalen.

Wordt vervolgd…

Eerlijk: mijn favorieten wisselen nog wel eens. Net zoals bij een tijdschrift raak ik wel eens uitgekeken… Zal ik de lijst bij blijven werken?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *