Caravan of Tiny House


Terwijl wij zochten naar een woning in Vlissingen, woonden we alle weekenden van de lange zomer ineen caravan op een standplaats. De jongens hebben nog nooit zo’n grote tuin gehad en zullen die ook niet meer krijgen. We leefden buiten. Natuurlijk moesten we wennen en kregen we ruzie als iedereen breeduit aan tafel zat te kleuren of te lezen. Maar dat krijgen we ook in een normaal huis met een grijze hoekbank…

Toen wij zeiden dat we tijdelijk een caravan bivakkeerden, zagen we ogen vol medelijden. En, eerlijk is eerlijk, ook genoeg ogen met bewondering.

Als voor asielzoekers en statushouders wordt geopperd caravans als tijdelijke woningen in te zetten, is dat mensonwaardig. Het is niet fatsoenlijk als we het toetsen aan onze normen voor wonen.

Tegelijk is er een hele stroming die vrijwillig in een caravan of vergelijkbaar oppervlak en indeling woont. Heel even, voor een paar dagen per week, hoorden we daarbij. Ook omdat we doordeweeks met z’n tweeën op 22m2 woonden.

Het verschil in beleving zit in de woorden die we kiezen. Een caravan past niet in ons beeld, maar een kleine woning op een hippe plek noemen we een Tiny House en het is geaccepteerd.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *