Woonkamer: onderzoek


De vraag

…was heel duidelijk: hoe wordt onze woonkamer onze woonkamer. Een leefbare ruimte voor een gezin met kleine kinderen, een kunstwerk centraal, ruimte voor iedereen en toch orde. De offerte die ik aanbod bestaat uit 3 stappen:

  1. een onderzoek naar de werkelijke vraag en deelvragen, met de vertaling naar een inrichting. Hoe komt het kunstwerk het beste tot z’n recht? Hoe combineer je kleine kinderen met orde?
  2. een kleurenschema, vaak een moodboard / sfeerbeeld genoemd. De te gebruiken kleuren en materialen zijn in 1 oogopslag duidelijk.
  3. een stijlplan, of eigenlijk een soort boodschappenlijstje met de randvoorwaarden waar nieuwe aankopen aan moeten voldoen. Bv vormen en materialen.

Als ik die 3 stappen juist heb gezet, maar ik een indelingstekening.

Het onderzoek

Ik koos er voor het volledige onderzoek op 1 vel (A3-formaat) weer te geven. Dat is een nieuwe werkwijze. Niet zo zeer voor mij, want ik onderzoek vaak op deze manier. Het verschil is dat ik het deze keer zo duidelijk wilde doen dat ook de klant het begrijpt. Waar ik eerder het vel voor mezelf hield en een apart document maakte met veel tekst, stuurde ik nu deze combinatie van tekst en tekeningen.

Onderzoek Woonkamer Gezin

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *