Tweede Stoelendans in Eindhoven


Yksi organiseert in haar tot de verbeelding sprekende locatie op Strijp S de tentoonstelling De Tweede Stoelendans. Het geeft een overzicht van het Nederlandse stoelontwerp sinds De Stoelendans uit 2003. Veel ongebruikelijke materialen, met de nadruk op hergebruik.

Als je stil kunt staan bij een stoel om het ontwerp te bestuderen, is dit een leuke tentoonstelling. Het geeft een beeld van de denkrichtingen en de mogelijkheden die er zijn binnen de randvoorwaarden van evenwichtig zitten. Het wordt nog leuker doordat de rest van de ruimte gevuld is met een winkel vol Nederlands design.

Yksi, de tweede stoelendans. EindhovenEnige jammere aan de tentoonstelling dat dat de stoelen niet aangeraakt mogen worden. En hoe kies je dan de beste stoel? Ik denk te weten dat een baal stof lekkerder zit dan beton, of zak ik zo ver weg dat ik niet meer zonder hulp op kan staan? De tentoonstelling gaat dus vooral op het uiterlijk en niet om het comfort. Gelukkig is het aangrenzende restaurant wel voorzien van beide 😉

Van Abbe Museum EindhovenAlleen naar Eindhoven reizen voor de stoelen raad ik niet aan. Zelf liep ik een stadswandeling, om er ter plekke achter te komen dat het Van Abbe een tentoonstelling -laboratoriom eigenlijk- heeft over “de gebruikswaarde en maatschappelijke functie van kunst”: Museum of Arte Útil. Ik ben er zelf niet geweest door tijdgebrek, maar kan me voorstellen dat de combinatie een prettige is.

De eerste loopt nog tot medio april, de tweede eindigt eind maart. Kijk even op de website voor het randprogramma van De Stoelendans, want is zijn moment waarop er geknutseld wordt met kinderen.

Eindhoven Roze

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *