(No) More Tiny Living


Op 1 september was het zo ver. Tot die dag woonden we samen op 22m2 en dat ging bijna fantastisch. Sinds die ene dag hebben we onze woonruimte vergroot met 60m2. Op 1november komt daar nog eens 64m2 bij. We gaan van krap en knus, maar tweemaal groot genoeg.
topografie kaart vlissingen - the joy of coming home

 

De omstandigheden vragen om een creatieve oplossing. Onze voorliefde voor Utrecht hield ons een jaar in een klein appartement in de stad. De aanloop naar een volwaardige beneden woning met tuin. Onze liefde voor de kinderen, wonend in Middelburg, zorgde voor een tweede huisje in Vlissingen. Voor de weekenden samen. Om te zorgen dat zij niet uren in de auto zitten én gewoon kunnen voetballen en met vriendjes spelen. In die weekenden mis ik de stad, de plek waar ik tot rust kom en volledig mezelf kan zijn. Maar nu de sleutel aan de bos hangt, het regelen en klussen achter de rug is, begin ik het moois te zien.

 

We hebben een tweede huisje bij het water. Aan het einde van de straat kijken we naar de bootjes in de jachthaven en halen we kibbeling bij de man die de Qradio-verkiezing van mooiste lach van Nederland won. We hebben twee huizen om naar onze smaak in te richten, twee plekken om de mooiste vondsten in te zetten, lekker te eten en samen te lachen.

 

Vlissingen - kanonschieten - the joy of coming home

 

Het is formeel geen tiny living meer, maar ook niet groter dan we nodig hebben. We zijn ook niet zelfvoorzienend, maar gebruiken niet meer dan we nodig hebben. We leven samen, met respect voor elkaar en een hoop lachende gezichten. Is dat niet de essentie van The Joy of Coming Home?

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *