More is More & Jungle


We hebben de woonmaand weer achter ons.

Sorry. Ik had natuurlijk even kunnen aankondigen dat woonmaand oktober weer begon, maar omdat ik liever zie dat we elke dag bezig zijn met leuk wonen (zowel in huis als buiten (op straat)) heb ik dat niet gedaan. Wel kan ik de opvallende trends uit die woonmaand tegen het licht houden.

 

Oktober is dus woonmaand, elk jaar. De Nederlandse woningbranche trekt u naar de winkels met acties en dat heeft een goede reden.

De hele zomer hebben we heerlijk buiten gezeten, gespeeld en gegeten. Met de eerste herfstbuien in september zette je weer wat stappen naar binnen en bekijk je je interieur weer vaker. Misschien zelfs kritischer. Vooruit kijkend naar een winter binnen leven, gecombineerd met die acties, richt je je huis weer zo gezellig mogelijk in.

De zakelijke kant is dat de vakbeurzen van september, zich vertalen naar beurzen voor particulieren en de herfstvakantie een uitgelezen kans is om met z’n allen op pad te gaan.

 

Terug naar die opvallende trends van dit najaar. De nieuwe collecties staan in de winkels. Sommige borduren voort op de afgelopen jaren, anderen zijn opvallend anders.

groen trend woninginrichting
Zo zien we steeds meer groen in woonkamers, ik schreef laatst al een artikel over die terugkerende trend. Dat begon op de beurzen in 2013, zoals te zien in mijn foto’s van de woonbeurs in de RAI van dat jaar.
Deze terugkerende trend krijgt ieder jaar iets meer vorm. Het begon in 2013 met de aandacht voor kamerplanten. Daarna kwam de kleur terug in accessoires en steeds groter wordende spullen, totdat de verf ook op de woonkamermuur kan. Parallel liep de beweging voor mensen zonder groene vingers: het ophangen van een prent of poster van een blad. Dit najaar plakte ik het Jungle behang van Elle Decoration op een muur: de samensmelting van afbeeldingen en kleur op de muur.
Doordat er zoveel tinten groen zijn en het een kleur is die per direct knusheid in huis brengt, zie ik hem nog niet snel verdwijnen. Het combineert goed met een hele donkere, antraciet, achtergrond en natuurlijk met alle soorten hout. Laat je inspireren op mijn Pinterestboard.
More is More trend woninginrichting
Een gewaagdere trend en eentje die zich niet langzaam ontpopt, is de overdaad aan felle kleuren. We zagen al wel de interieurs uit 1 kleur om een statement te maken en her en der werd fluor gecombineerd met grijs en hout. Maar een combinatie van felle kleuren zag ik nog niet zo voorbij komen als dit najaar.
Een combinatie van felle kleuren geeft veel prikkels tegelijkertijd. Het past in het tijdsbeeld. We nemen allerlei informatie razendsnel op, grappige filmpjes gaan binnen enkele uren de hele wereld over en we reageren constant op wat we ontvangen. Door alle informatie die voor handen is, bekijken we dingen van meer kanten dan de generaties voor ons en nemen dan pas een standpunt in. Veel prikkels geven energie (aan de meeste mensen).
Vertaald naar een interieur hebben we het dan over spanning en creativiteit. De combinatie van kleuren, vormen en dessins zorgt voor een speels, contrastrijk en energiek interieur. Dat zit niet alleen in de kleuren, maar bijvoorbeeld ook in het plaatsen van dierbare spullen tegen een drukke achtergrond. More is More. Ook dat staat op Pinterest.
Laat je meeslepen als je durft!

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *