Kussens voor Hollands weer


Elk jaar neem ik me voor vaker op het dakterras te zitten. Om te eten, wat te lezen of om te werken. Ieder voorjaar begint het goed, bij de eerste zonnestralen zit ik buiten. Totdat dat langzaam wegebt. Bij de eerste regenachtige dagen, door een WK voetbal met wedstrijden rond etenstijd, doordat ik het gewoon vergeet en er pas aan denk als ik ga slapen.

Het dakterras zit aan mijn slaapkamer. Daarom denk ik er vaak aan als ik wakker word of ga slapen.

Het dakterras verdient ook een grote opknapbeurt. Misschien ga ik er daarna weer vaker zitten. De plantjes hebben een knauw gekregen van het erg zonnige voorjaar en de tot nu toe toch wat vochtige zomer. Ik heb ze ook niet altijd even goed verzorgd dit jaar, ik was te druk met zorgen voor mezelf. Er zijn wat dingen wegverhuisd waardoor er een nieuwe balans moet komen. En er zijn simpelweg wat dingen stuk, vooral de tegels.

Daarom nam ik me gisteren voor om op de eerst volgende zonnige dag een flinke klap te maken met het opknappen van het dakterras. Nadenkend over wat ik allemaal wilde doen, kwam ik op de kussens voor op de twee stoelen. Ik heb een alternatief nodig voor grote, weesbestendige kussens. Simpelweg omdat ik de ruimte niet heb om ze ergens anders neer te leggen dan op de stoelen. Bovendien vind ik ze vaak een beetje lelijk en voor niet zo leuk als de kussens voor binnen. Worden kussens voor buiten alleen gemaakt voor praktisch zitcomfort en niet om het buiten niet zo gezellig en persoonlijk te maken als binnen?

Hollandse Luchten - the Joy of Coming Home

Een klein onderzoekje naar de mogelijkheden bracht twee simpele oplossingen die als bijkomend voordeel hebben dat de kussensloop af en toe in de was kan.

1. Hergebruik van plastic tassen

In de keuken, maar ook onder de bijrijdersstoel in de auto, ligt een stapel ongebruikte plastic tassen. Die namen we mee op vakantie als vuilniszakken en hebben diezelfde functie in de auto, maar nu ik niet ga kamperen deze zomer heb ik er lang niet zo veel nodig. Ik kan daarom genoeg bolletjes maken van plastic zakken, die verzamelen in één zak en op die manier een binnenkussen maken.

2. Het binnenkussen inpakken

Een optie die waarschijnlijk lekkerder zit en minder plastic kost, is het inpakken van het binnenkussen in een plastic zak of vuilniszak. Goed dichttapen met breed plakband en het waterafstotende kussen is al klaar.

Kinderspel. Blijkt maar weer dat ik soms veel te moeilijk nadenk en de simpele oplossingen over het hoofd zie.

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *