Kleur bekennen


Lijkt het al bijna alsof alle actie op woongebied zich buiten mijn eigen huis afspeelt? Het tegenovergestelde is waar. Ons huis gaat deze zomer een ware transformatie door.

In november 2011 verhuisden we naar het hoekhuisje waarvan de bouwdatum onduidelijk is. In de verkoopcatalogus staat “omstreeks 1900”, het straatnaambesluit is uit 1906 en op onze gevelsteen staat een jaartal dat langzaam weggesleten is maar we lezen (en voelen) 1896 of 1898.

Gevelsteen Schaapstraat Utrecht

 De afgelopen dagen hebben beide gevels van het huis een flinke opknapbeurt gehad. In de twee geveltuintjes plantte ik verse hosta’s en wat bodembedekkers. De lavendel redde het niet in het tuintje op het noorden, nu hoop ik dat de hosta’s het daar wel overleven en zij samen met de bedekkers en een vrolijke mix aan bollen zorgen voor een verzorgde, groene aanblik.

Maar dat kan natuurlijk niet alles zijn. Een oud huis vraagt constant vaak onderhoud. De man des huizes zette de kozijnen en de voordeur opnieuw in de lak. Het was glanzend wit met donkerblauw en de rode voordeur waar menig Utrechter ons huis aan herkent of gebruikte als ontmoetingspunt. Het is mat wit met mat donkergrijsblauw, ook de voordeur. Geverfd met Scandinavische lijnolieverf van Allbäck.

Collage Allback Verf Kozijnen Buitenkant Woning

 Nu dat klaar is en de man zijn smaak te pakken heeft, gaat het verkleuren binnen verder. De trap naar onze keuken in de kelder was bij de aankoop van het huis oranje. Knal oranje. En hoewel ik dat een fijne kleur vind, ben ik geen fan van oranje trappen. Ik schuurde, maar daarna gebeurde er niks. Na lang wikken en wegen wisten we eindelijk welke kleur het wel moest zijn en kochten de verf: Calke Green van Farrow & Ball, als vloerverf. De eerste laag zit er op.

Collage Farrow & Ball Calke Green vloerverf trap

Nu vraag je je natuurlijk af wat ik ondertussen deed om ons huis weer wat mooier te maken. Om heel eerlijk te zijn, niet zo veel. Ik kocht een glazen vaas bij Loods 5 en zette daar de rozen in die ik snoeide naast de voordeur. Iets later kocht ik een nieuw kussen voor op onze bank bij Nijhof. Die bank maakte de man zelf, de zitting is nu grijs en als leuning is er een grote verzameling van kussens. Een steeds grotere verzameling.

Woonkamer Decoratie

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *