Inside Design Amsterdam – in de tas


En wat ging er van al dat design nou mee naar huis?
Yvon Visser - the Joy of Coming HomeEen ketting van Yvon Visser. Zij stond op dezelfde locatie als waar mijn ontwerp stond en liet daar haar sieraden, servies, en kleine kunstvoorwerpen van ceramiek zien.

Ferm Living - the Joy of Coming HomeDe wybertjes theedoek van Ferm Living. Wie kent hem niet? Althans, ik hoop dat jullie hem kennen want een keuken in de kelder heeft de consequentie dat foto’s wat minder flatteus zijn.

Chubby - the Joy of Coming HomeDrie keer de Chubby Coat Hanger van Dirk van der Kooij. Een restproduct, want deze worden gemaakt als bijkomstigheid van de Chubby Chair. De robot die de stoelen maakt, moet bij het wisselen van kleur de oude kleur uit zijn systeem en de nieuwe kleur er in. In die overgangsfase worden de kleerhangers gemaakt. De sweempjes in elke hanger zijn dus een toevalstreffer.

Sissy Boy - the Joy of Coming HomeTwee hardplastic bekers van Sissy Boy. Even lekker praktisch, of zoals een mevrouw zei waar ik mee praatte: “Design is leuk, maar een Hollandse Vrouw wil er toch gewoon mee kunnen fietsen.”

J.C. Herman Pottenbakkerij - the Joy of Coming HomeIn de pottenbakkerij van Herman Verhagen kocht ik een bord en een kopje-met-een-verhaal. Het kopje is gemaakt van de (gezeefde) klei die vrijkomt bij de aanleg van de Noord/ZuidLijn. Een gelimiteerde opgave dus, want als zij klaar zijn met de werkzaamheden is er geen klei meer voor de kopjes.

Bewaren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *