Eindelijk geprobeerd: schaaltje maken van een lp 2


foto 1 foto 2 foto 3Natuurlijk heeft heel Nederland en iedereen daar buiten die een beetje creatief is al duizenden schaaltjes gemaakt van lp’s, maar ik was nog niet zo ver. Totdat ik afgelopen vrijdag koffie dronk bij een vriendin, haar dochter de lamp liet zien die zij van lp’s had gemaakt, uitlegde hoe het in zijn werk gaat en een van haar lp’s gaf zodat ik het thuis kon proberen. Alle ingrediënten om op een andere manier creatief te zijn, een groter cadeau kan ik niet krijgen.

Heb jij dit nog nooit gedaan en wil je het ook graag proberen? Het is simpel. Koop een lp bij een kringloopwinkel, voor €0,50 heb je er een. Maak hem zacht door een paar minuten te verwarmen in een oven van 100 graden. Bij mij duurde het tien minuten, maar het schijnt te liggen aan de lp. Even uitproberen dus. Ik legde mijn lp op bakpapier op de plaat en boog hem later om een glazen pot, maar je kunt hem ook alvast over een kom leggen zodat hij in die vorm smelt. Een eitje. Veel plezier!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 gedachten over “Eindelijk geprobeerd: schaaltje maken van een lp