Een goede start van de verandering van jouw interieur


Pratend over mijn interieuropdracht met collega’s van mijn andere werk (projectleiding bij overheden voor openbare ruimte), krijg ik vaak de vraag hoe je begint. Er is een wens of noodzaak om een ruimte aan te pakken, de onzekerheid zit in hoe je dan een goed plan maakt. Het makkelijker antwoord is natuurlijk dat ik altijd in te huren ben 😉

 

Voor degene die iets meer zelf wil doen, heb ik een aantal handige tips en daarna het aanbod mee te kijken met je resultaat. Kies 1 van de onderstaande startpunten en werk vanuit daar verder.

Kies een uitgangspunt

Heb je een favoriet kunstwerk? Of een poster waar je verliefd op bent? Een kast gekregen als erfstuk? Of vloerbedekking die je niet mag vervangen? Daar is je startpunt. Breng de kleuren en vormen voor jezelf in kaart en puzzel van daaruit verder.

Interieur veranderen via kunst

Bepaal je favoriete kleur

Iedereen heeft een favoriete kleur of combinatie van kleuren. Dat kan de kleur zijn waar jij je prettig bij voelt of de kleur met de uitwerking die past bij de ruimte die je wilt verbouwen. Daarna is de stap naar Pinterest snel gemaakt en kun je neuzen tussen alle mooie plaatjes in de kleuren die je koos.

Interieur veranderen via kleur

Kies een stijl

Heb je heel duidelijk welke woonstijl bij je past? Dan zoek je op Pinterest op die woonstijl. Zoek zoveel mogelijk en bepaal per afbeelding wat je er mooi aan vindt en wat niet. Zo krijg je een beeld van de elementen uit de woonstijl die bij je passen.

Interieur veranderen via stijl

Bepaal je favoriete vorm

Heb je een hekel aan ronde vormen? Of wil je juist alleen maar afgeronde hoeken? Een duidelijke basisvorm kun je op veel manieren terug laten komen. Bijvoorbeeld in het plaatsen van je muren of als patroon op een wand, vloer of plafond.

Interieur veranderen via vorm

 

Beelden: 1. CZ Art Design; 2. The Room Edit; 3. Blood & Champagne; 4. GCG Architectes.

Eerste publicatie van deze blog was gepubliceerd op Interieur Inspiratie.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *