Dé kleur van 2017 bestaat niet


Ook voor 2017 hebben alle verffabrikanten een kleur van het jaar aangewezen. Ik zet ze voor je op een rijtje, inclusief voorbeelden voor thuis.

 

De blauwen zijn paars

Histor presenteert met trots de kleur Dorade. Een grijsblauw tint die een beetje doet denken aan de vergrijsde variant van teal, de trendkleur van 2014. De groene zweem is er echter uit en vervangen door violet. Combineren met de kleuren van toen is daardoor niet makkelijk. Maar je hebt een hit natuurlijke materialen of juist met heel veel vrolijke, felle kleuren.

 

Iets donkerder en nog paarser is de kleur Byzantine Blue van Glidden. Volgens Misty Yeomans (marketing manager): “The name may say blue, but Byzantine Blue is truly a purple in disguise.

Benjamin Moore ging nog donkerder, paarser en grijzer met de kleur Shadow.

Flexa en Dulux gingen juist veel lichter met Denim Drift en zit meer aan de groene dan aan de paarse kant. Heel mooi te combineren met natuurlijke materialen of met knallende kleuren zoals fel groen en geel.

Kleuren van 2017 - blauw

De groenen en gelen knallen

Pantone is erg overtuigd van de groen Greenery. Een hele felle grasgroen die op Pinterest al veel aanhangers kent. “To provide us with the reassurance we yearn for amid a tumultuous social and political environment.” zegt Leatrice Eiseman (executive director). De kleur speelt in op onze behoefte om meer in de natuur te zijn en duurzaam te leven.

De kleur geeft direct energie aan je kamer. Of je nou kiest voor gordijnen in een zwart-witte ruimte of combineert met hout. Zelfs als je combineert met meer felle kleuren, springt deze tint er uit. Pas dan alleen een beetje op met roze om het ‘Doe Maar-effect’ te ontwijken.

 

Geel kwam vorig jaar al op, maar is nu door Dunn-Edwards aangewezen als kleur van het jaar. Honey Glow is de naam. Het geeft niet de doorslag bij het kiezen van de kleur, maar is wel nobel: een deel van de verkoopopbrengst gaat naar het goede doel Honey Love.

Kleuren van 2017 - groen

De roden, de blush

De afgelopen jaren kwam koper terug in de woonkamer. Die rode inbreng in accessoires is langzaam over gegaan naar kleur op de muur. Niet zo gek dus dat Farrow & Ball dit jaar komt met een rozige, rode kleur. Deze trend, blush, voelt vertrouwd maar tegelijk modern. Het is er een om goed in de gaten te houden! De nieuwe It-kleur als het gaat om natuurlijke kleurenpalets.

Kleuren van 2017 - blush

De beiges zijn paars

Dat beige terug van weggeweest is, was al opgevallen. Sherwin Williams koos als kleur van dit jaar daarom voor Poised Taupe. Maar we zien het ook terug in de collecties die H&M Home en IKEA in 2017 lanceren. Opvallend is dat ook in deze kleur vaak is voor een paarse ondertoon.

Kleuren van 2017 - beige

 

Iedere verffabrikant kiest een kleur van het jaar en ik stipte er maar een paar een. Heel veel plaatjes staan op mijn Pinterestboard. Klik, kijk en laat je inspireren.

 

Beelden via: 1. J/M Ouders, recept voor geroosterde dorade. 2. Wonen Online. 3. Brabbu. 4. Italian Bark 5. The design chaser. 6. Etre Mieux. 7. Dea Vita. 8. Abigail Ahern.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *